top of page

Kesäkuulumisia

Aika kuluu kuin siivillä ja F- pentue on kasvanut jo luovutusikään. Sijoituskoti on ollut tosi onnistunut ja iso kiitos Anulle pentujen hoidosta! Tyttöjen kohdalla kotien etsinnässä en ole pitänyt kiirettä, sillä sopivan siitosyksilön valinta on ollutkin tosi haastavaa noin ihanista tytöistä. Saan olla taas onnellinen, kun valintaa on saanut tehdä kolmesta tytöstä. Fannylla valitettavasti todettiin lievästi vino leuka, joka aiheuttaa purentavian. Vika on sen kaltainen, että siitä ei onneksi ole haittaa kissan elämään, syömiseen tms. Tamperelainen kissaspesialisti ja eläinlääkäri oli kuitenkin heti sitä mieltä, ettei jatkokasvatukseen tätä kissaa. Ja samaa mieltä toki olen itsekin. Aina on riski, että tulevissa sukupolvissa sama vika voi ilmetä, jopa pahempana. Fanny on tyypiltään hyvin lyhytkuonoinen, joten ”vaiva” voi toki johtua siitäkin.


Birman kuono ei saisi kuitenkaan olla liian lyhyt ja persialaistyyppinen. Valinta jäi siis kahden tasavertaisen tytön välille, Fiian ja Floran. Flora oli pienestä asti suosikkini. Fiia on kuitenkin yllättänyt positiivisesti kaunistuessaan aina vain, kun ikää tulee. Fiialla on tummemmat silmät kuin Floralla ja sukat ja kiilat näyttää olevan kohdillaan. Floralla on pieni sukkavika, mutta pään mittasuhteet paremmat kuin Fiialla. Fiialla on myös hiukan pystyasentoiset korvat. Valinta tapahtui korvien ja silmien välillä.. eli nyt päätin valita paremmat korvat. Fiia on ilmeisesti myös hiukan rohkeampi luonteinen, Floran ollessa ujompi. Pojista Felix jaksaa yllättää aina uudelleen! Poitsu kiri painossa tyttöjen ohi luovutusiässä ja omaa varsin kauniin pyöreän pään. Mutta Felix ei olisi hengissäkään, ilman sijoituskodin työtä, mm. neljän tunnin välein syöttämistä alkuun. Tästä olen niin tavattoman kiitollinen, ja korvaukseksi siitä upeasta työstä Felix saa jäädä sijoituskodin omaksi. Eipä tuossa ole enää sydäntä rikkoa Felixin ja Anun välistä suhdetta ja mikäs onkaan parhain koti kissalle!


Frans eli Miska löysi myös ihanan kodin Helsingin suunnalta ja toivon hartaasti, että pojasta on paljon iloa perheessä! Pennut kävivät visiitillä kotonani ja pojat erityisesti osoittautuivat kovin rohkeiksi ja uteliaiksi.


Emo Viivi (Annmark Bedivere) steriloitiin siskona Betten (Annmark Beatrice) kera. Viivi siirtyi myös sijoituskodin omaksi. Molemmat tytöt ovat osoittautuneet mallikelpoisiksi emoiksi ja synnyttäjiksi. Hummerille (Tamus Hummer) ei tule enempää pentuja, sillä poika on steriloitu myös. Jälkeläismäärä onkin juuri se pyhä birma yhdistyksen suosituksen rajoissa, ja jatkoon jää kauniita yksilöitä. Toivon kaikille jälkeläisille tervettä ja pitkää elämää!

Kiinnitetyt uutiset
Edelliset
Arkisto
Etsi tageilla
No tags yet.
bottom of page