top of page

Kevään tuulia

pyhä birma

Vickan (Demian Victoria) synnytti neljännen pentueensa, helposti ja vaivattomasti jälleen kerran. Isänä on roturisteytysprojektin poika, Tamus Garret (Pöpi). Vickan on aikaisemmin saanut aina 3 pentua, mutta tällä kertaa pentuja syntyi neljä. Alustavasti näyttää siltä, että on kolme tyttöä ja yksi poika. Mielenkiinnolla odotan näitten pienten kasvua ja tulevaa ulkonäköä. Roturisteytyksen perusajatuksena on ollut geneettisen laajuuden lisääminen birmoihin, ei niinkään ulkonäölliset ominaisuudet. Joskin isäkissa Pöpi on itseni yllättänyt positiivisesti ulkonäöllisestikin ja ainakin meillä olleessaan oli varsin kiltti ja rohkea. Vaikka oli varsin vieraassa ympäristössä, niin silti antoi ottaa syliin ja tuli rohkeasti puskemaan jalkoihin. Semmoinen luonne on vain positiivista!


Toinen roturisteytysprojektin yksilö, Pupu (Tamus Enkei) astutettaneen kevään aikana. Nyt odotellaan Kissaliiton lupaa ensin. Onkin sitten erittäin mielenkiintoista vertailla näitä kahta pentuetta. Toivotaan että Pupun kohdallakin pentue tulee onnistumaan. Lupamenettely hiukan hidastaa suunnitelmia, mutta on toki tärkeää että nämä asiat menee Kissaliiton kautta ja ehkäistään ”villi ja vapaa” risteytys.


Dianan osalle oltiin suunniteltu näyttelykevättä. Suunnitelmat meni uusiksi, koska pentueiden lasketut ajat osuivat juuri näyttelypäivien kohdille. Sisko Deeva onkin pärjännyt tavattoman hyvin ja saanut lupaavia arvosteluja, minkähänlainen kuningatar hänestäkin vielä tulee näyttelyrintamalla!


Nyt vielä odotellaan Minnin (Gulledej’s Minerva) pentueen syntymää ja toivotaan, että kaikki menisi hyvin! Olen lyhyen kasvatusurani aikana saanut melko tyttövoittoisia pentueita ja toivoisin nyt saavani myös poikia, erityisesti Minniltä. Mutta se jää nähtäväksi.

Kiinnitetyt uutiset
Edelliset
Arkisto
Etsi tageilla
No tags yet.
bottom of page