Copyright © 2017 Annemari Rautavesi. All rights reserved.

Tässä esittelen kasvatuksessa käyttämiäni kissoja. Jokunen asuu kotonani, useimmat ovat olleet sijoituksessa ja asuvat nykyisen omistajan luona.

päivitys vielä kesken

IC Demian Olympsche Goud  (SBI h) synt. 2010  sukutaulu

Ruusu on ensimmäinen birmani ja tuli meille sijoitukseen Merja Ahlbergiltä (Demian). Merja myöskin sai minut innostumaan kasvatuksesta ja ohjasi alkuun tähän "salaiseen" birmakasvatuksen maailmaan. Ruusu on ollut terve kissa, lukuunottamatta yhtä suolitukosta ja yhtä kohtutulehdusta. Näistäkin Ruusu on selviytynyt todella hienosti! Ja kohtutulehdus saatiin hoidettua ilman sterilointia, itseasiassa sen jälkeen Ruusu sai vielä kaksi isoa pentuetta.

Suolitukos johtui lelunpalasesta jonka Ruusu oli nielaissut ja se jäi jumiin ohutsuolen päähän.

Ruusu on saanut kaverikseen muita birmoja ajan mittaan, mutta on aina ollut talon kuningatar ja "poliisi". Poliisi nimitys tulee siitä, että Ruusu menee aina väliin selvittämään kahakat, joita muille kissoille tulee. Erityisesti uroskissa pidetään ruodussa hyvin tiukasti. Ruusu on ottanut myös kaikki uudet kissat vastaan, ehkä alkuun vähän pomotellen, mutta sitten lopulta nopeasti hyväksyen löyhään laumaansa.

Ruusu kävi muutamassa näyttelyssä ja on saanut IC tittelin. Kastraattina kokeiltiin uudestaan, mutta Ruusun mielestä näyttelyt saa olla ja käytös oli sen mukaista. 

Ruusu on ollut helppo kasvatuskissa. Synnytykset ovat sujuneet täysin vaivatta, samoin pentujen hoito ja koko tästä touhusta kuntoutuminen. Itseasiassa "vaivana" oli tiheät kiimat, jolloin Ruusu ilmoitti kyllä koko kulmakunnalle että mikä on meininki (ei mikään hiljainen mouruuja). 

v.2019 päivitys

Ruusu on edelleen hyvinvoiva "ikäneito".

CH Demian Victoria  (SBI f 21) synt. 2012  sukutaulu

Vickan jäi Ruusun ensimmäisesti pentueesta meille, myös sijoitukseen Johanna Sipola-Mäkiseltä (Lofanna). Vickan kävi paljon näyttelyissä pentu ja junior luokissa ja oli useimmiten tuomarin paras (NOM). Aikuisena näyttelyttäminen jäi ja Vickan ei niistä kauheasti pitänytkään. Vickan jäi aikuisena hieman pienikokoiseksi, painoa juuri ja juuri 3kg.

Vickanilla on myös neljä pentuetta ja synnytykset sekä pentujen hoito ovat sujuneet mallikkaasti ja vaivatta. Omilla nimilläni on kaksi pentuetta.

Vickan on tyttäreni kissa ja aina ollut hänen lähellään, valiten näin yhden ihmisen omakseen. Vickan ei ole niin sosiaalinen kuin Ruusu on, mutta nyt kastraattina on sietänyt muitakin kissoja enemmän.

Vickan on ollut terve, ainoastaan juuri ennen sterilointia oli kovin äkäinen erityisesti koiralle. Sitten paljastui steriloinnin yhteydessä munasarjakystia, jotka eläinlääkärin mielestä aiheuttavat kipua ja sitä kautta jopa aggressiivista käytöstä. Itseasiassa eläinlääkäri kysyi käytöksestä ennenkuin kertoi löytäneensä kystat. Steriloinnin jälkeen käytös tasaantui huomattavasti.

v.2019 päivitys

Vickan voi vallan mainiosti.

Tamus Hummer  (SBI e)  synt. 2013   sukutaulu

Tamus Enkei  (XLH e 09 23 (SBI))  synt. 2015   sukutaulu

S* Gulledej's Minerva  (SBI a 21)  synt. 2015   sukutaulu

S* Tofsmesens Kiara  (SBI b)  synt. 2019