top of page

ROTURISTEYTYS-PROJEKTI

Birmojen roturisteytysprojekti alkoi Tanja Luoman (Tamus kissala) visiosta yhdistää pyhä birma ja siperiankissa geneettisen monimuotoisuuden lisäämiseksi birmoille.

Roturisteytys tapahtuu AINA Suomen Kissaliiton alaisuudessa, erikoisluvan kera. Jälkeläiset ovat  rekisteröityjä ja  yksilöt rekisteröidään "kohderotuna pyhä birma". Jälkeläisiä ei käytetä muiden rotujen "mixaukseen", eikä niillä ole minkäänlaista vaikutusta esim. siperiankissoihin. Suurkiitos kuuluu sille siperiankissa kasvattajalle, joka tähän on lähtenyt ja "luovuttanut" arvokkaita lisägeenejä melko heikossa asemassa olevalle birma- populaatiolle.

Näyttelyssä kahden tuomarin tarkastuksen perusteella, jälkeläinen voidaan rekisteröidä SBI koodilla ja siitä tulee ikäänkuin "uusi" birma.

Vuonna 2019 kasvattini Annmark Laurentius hyväksyttiin SBI a:ksi (4. polven X) .

Pentu kävi myös normiarvostelussa, missä tuomari kehui varsin kauniiksi pojaksi ja suositteli ehdottomasti siitoskäyttöön. Laurentiuksella on valitettavasti "karkaava" sukka etujalassa, eli runneri (valkoinen nousee hieman toisessa etujalassa).

Sisko Lorelei on myös jatkanut sukuaan.

bottom of page