29/05/2017

23/04/2017

10/03/2017

07/01/2017

29/07/2016

Please reload

Edelliset

Tänä keväänä on näyttelyissä valmistunut kolme kasvattiani champion- tittelille. Annmark Deeva ja siskonsa Diana sekä

Championeja

May 29, 2017

1/1
Please reload

Kiinnitetyt uutiset

Merirosvo Bette ja kuinka asiat eivät aina mene niinkuin toivoisi.

7/11/2015

 

 

Kaikennäköistä takapakkia on tässä syksyn aikana ollut kasvatustoiminnassa. Se nyt tietysti kuuluu asiaankin, suunnitelmat eivät aina onnistu ja suuri luonto haluaa ratkaista asiat omalla tavallaan. Vickanin odotus päättyi synnytykseen, mutta ainokainen pentu syntyi kuolleena. Syytä on hyvin vaikea tietää, todennäköisesti pentu ei vain ollut elinkelpoinen, myöskin mahdolliset infektiot ja stressi on voinut olla osasyynä. Ylpeänä voin silti Vickanistakin olla, sillä kissa sai synnytettyä ainoa ja jo kuolleen pennun ulos. Aika usein vastaavassa tilanteessa joudutaan kissa leikkaamaan ja kohtukin poistamaan. Vickanin tila on varsin vakaa ja mitään tulehduksen merkkejä ei missään vaiheessa ilmennyt, kohtu on siis varsin hyvin tyhjentynyt. Nyt odotellaan uutta kiimaa ja yritetään uudestaan astuttaa Hummeri-kollillani.

 

Bette taas sai ilmeisesti haavauman silmäänsä johon hoito ei auttanut ja silmä infektoitui ja alkoi ”kovertamaan” reikää silmään! Lopulta päädyin ratkaisuun, että silmä poistetaan. Samalla kertaa saadaan kivut pois kissalta. Silmää olisi voinut yrittää parannellakin, mutta hoito ei välttämättä olisi tehonnut ja siihen olisi kulunut pitkä aika, ja sitten silmä olisi ehkä muutenkin pitänyt poistaa. Bette on toipumassa oikein hienosti. Suurin ”ongelma” on kauluri, jota on pakko pitää 10 päivää paikallaan. Bettehän ei voi käsittää, ettei oikein pääse itseään nuolemaan. Kymmenen päivää on kuitenkin varsin lyhyt aika kissan koko elämänpituuteen verrattuna.

 

Pääasia, ettei kissa pääse raapaisemaan tikkejä auki ja aiheuttamaan uutta tulehdusta tms. Mielenkiintoista nähdä muuttuuko kissan liikkuminen ym käytös, kun sillä on vain yksi silmä. Luonne ei ole ainakaan muuttunut mihinkään ja Bette tulee entiseen tapaan kiehnäämään ja vaatimaan rapsutuksia ja nukkuu yöt vierelläni. Etsin edelleen Bettelle sijoituskotia joka voisi tarjota kissalle loppuelämäkseen hyvän kodin. Pennut Bettellä voi siis edelleen teettää. Kissa on kohta yksivuotinen ja astutus olisi pian ajankohtaistakin, riippuen kuinka kiimat alkavat. Nyt tietenkin silmän leikkaushaava parannellaan kuntoon ja Betteä täytyy pitää eristyksissä muista kissoista suurimman osan aikaa, ettei kaverit ala nuolemaan tikkejä irti.

 

 

 

 

 

Please reload

Etsi tageilla
Please reload

Arkisto

Copyright © 2017 Annemari Rautavesi. All rights reserved.