top of page

Merirosvo Bette ja kuinka asiat eivät aina mene niinkuin toivoisi.

Kaikennäköistä takapakkia on tässä syksyn aikana ollut kasvatustoiminnassa. Se nyt tietysti kuuluu asiaankin, suunnitelmat eivät aina onnistu ja suuri luonto haluaa ratkaista asiat omalla tavallaan. Vickanin odotus päättyi synnytykseen, mutta ainokainen pentu syntyi kuolleena. Syytä on hyvin vaikea tietää, todennäköisesti pentu ei vain ollut elinkelpoinen, myöskin mahdolliset infektiot ja stressi on voinut olla osasyynä. Ylpeänä voin silti Vickanistakin olla, sillä kissa sai synnytettyä ainoa ja jo kuolleen pennun ulos. Aika usein vastaavassa tilanteessa joudutaan kissa leikkaamaan ja kohtukin poistamaan. Vickanin tila on varsin vakaa ja mitään tulehduksen merkkejä ei missään vaiheessa ilmennyt, kohtu on siis varsin hyvin tyhjentynyt. Nyt odotellaan uutta kiimaa ja yritetään uudestaan astuttaa Hummeri-kollillani.

Bette taas sai ilmeisesti haavauman silmäänsä johon hoito ei auttanut ja silmä infektoitui ja alkoi ”kovertamaan” reikää silmään! Lopulta päädyin ratkaisuun, että silmä poistetaan. Samalla kertaa saadaan kivut pois kissalta. Silmää olisi voinut yrittää parannellakin, mutta hoito ei välttämättä olisi tehonnut ja siihen olisi kulunut pitkä aika, ja sitten silmä olisi ehkä muutenkin pitänyt poistaa. Bette on toipumassa oikein hienosti. Suurin ”ongelma” on kauluri, jota on pakko pitää 10 päivää paikallaan. Bettehän ei voi käsittää, ettei oikein pääse itseään nuolemaan. Kymmenen päivää on kuitenkin varsin lyhyt aika kissan koko elämänpituuteen verrattuna.

Pääasia, ettei kissa pääse raapaisemaan tikkejä auki ja aiheuttamaan uutta tulehdusta tms. Mielenkiintoista nähdä muuttuuko kissan liikkuminen ym käytös, kun sillä on vain yksi silmä. Luonne ei ole ainakaan muuttunut mihinkään ja Bette tulee entiseen tapaan kiehnäämään ja vaatimaan rapsutuksia ja nukkuu yöt vierelläni. Etsin edelleen Bettelle sijoituskotia joka voisi tarjota kissalle loppuelämäkseen hyvän kodin. Pennut Bettellä voi siis edelleen teettää. Kissa on kohta yksivuotinen ja astutus olisi pian ajankohtaistakin, riippuen kuinka kiimat alkavat. Nyt tietenkin silmän leikkaushaava parannellaan kuntoon ja Betteä täytyy pitää eristyksissä muista kissoista suurimman osan aikaa, ettei kaverit ala nuolemaan tikkejä irti.

Kiinnitetyt uutiset
Edelliset
Arkisto
Etsi tageilla
No tags yet.
bottom of page