top of page

Kaikilla pennuilla on nyt koti

Seuraava pentueeni syntynee ensi vuoden (2016) puolella. Myös c-pentueesta jätin tytön kasvamaan sijoituskotiin ja jatkanee sukuaan myöhemmin. Zen poika voi tosin vielä vapautua lemmikkitasoisena myyntiin, mikäli sukat ja kiilat eivät ole näyttelytasoiset. Siitä heinäkuun lopulla vielä lisää. Jännityksellä odotan ihanan ”Pupun” saapumista kotiin.

Pupu on 3/4 birma (Tamus Enkei), creme-valkoinen tyttö. Tytön on tarkoitus laajentaa birmojen geenipoolia, mikä asia on lähellä sydäntäni ja kiinnostaa suuresti. Risteytysprojekti on suunnitelmallista työtä ja tehdään Kissaliiton luvalla. Pennut rekisteröidään, eikä kyseessä ole ”puskissa” tehty risteytys vain lemmikkejä tuottaakseni.

Kokeilu parhaimmillaan on suuri onnistuminen, tai pahimmillaan katastrofi, sen näyttää tulevaisuus! Itse olen kuitenkin objektiivinen, vaikka se ei ole helppoa säilyttää ja palauttaa birman oikeaa tyyppiä. Myös väritysasiat tulevat olemaan sangen haasteellisia. Pupun suvussa on siperiankissa (emänemä). Siperiankissoissa on tutkimuksissa todettu melko korkea alleelirikkaus (geeneissä), mikä taas birmoissa on kovin heikko.

Koen, että siperiankissa on ihan järkevä ja varteenotettava rotu risteytykseen, yleisesti käytetyn persialaisen sijaan. Pupulla on neljä veljeä, joista kolme on jo naamiota birma-värityksellä. Halusin kuitenkin tytön, jotta voisin hänet kotona pitää ja seurata jälkikasvun kehittymistä mahdollisimman läheltä. Suurkiitos Tanja Luomalle, Tamus-kissalaan pennusta, joka muuttaa heinäkuussa meille!

Kiinnitetyt uutiset
Edelliset
Arkisto
Etsi tageilla
No tags yet.
bottom of page